Rotterdam
232 kamers, restaurant en berging
Gerealiseerd
Eigen ontwikkeling
Architectenbureau Karina Benraad

Structurele leegstand tegengaan

Het prominente SoZaWe-gebouw – bestaande uit 9 bouwlagen en ruim 9.000 m2 vloeroppervlakte – bepaalt al sinds eind jaren zestig het beeld ter hoogte van de kruising Willem Ruyslaan/Oostzeedijk, maar was sinds eind 2008 al niet meer in gebruik als kantoor. De structurele leegstand van kantoorpanden vormt in Rotterdam, evenals in vele andere steden, een aanhoudend probleem. Om hier iets aan te kunnen doen heeft Van Omme & De Groot medio 2012 het pand aangekocht.

The Student Hotel en Van Omme & De Groot wilden deze prominente locatie in de stad, met een complete metamorfose en nieuwe functie, opnieuw uitstraling en dynamiek geven. Alle verdiepingen zijn gestript tot aan het betonnen casco en de daadwerkelijke transformatie van het pand, inclusief nieuwe kozijnen en gevelafwerking, is in de periode december 2013 – juli 2014 gerealiseerd.

Het vernieuwde The Student Hotel is op 1 augustus 2014 opgeleverd en heeft – aan het begin van het nieuwe studiejaar – medio augustus 2014 haar deuren geopend. Het volledig project is gerealiseerd met een doorlooptijd van 8 maanden. In die tijd is het bestaande pand getransformeerd naar een studentenhuisvesting met 232 kamers, een restaurant en fietsenberging. Het project is in eigen ontwikkelingen uitgevoerd en ontworpen door Architectenbureau Karina Benraad uit Zeist.

Locatie